Η βενζίνη σαν καύσιμο σήμερα θεωρείτε ακριβή και παρωχημένη. Ήδη στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα είναι στην κορυφή της προτίμησης.
Στην Ελλάδα, κάτι η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης, κάτι η μεγάλη φορολογία στα υψηλά κυβικά έκανε τα diesel να φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός.
Ξαφνικά εμφανίζεται η υγραεριοκίνηση. Η κρίση μεγαλώνει και το υγραέριο σαν καύσιμο μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας. Συνεργεία που κάνουν μετατροπές και βενζινάδικα ξεπηδούν σαν μανιτάρια ανά την Ελλάδα. Κι εκεί που το LPG έμοιαζε μονόδρομος έρχονται τα πάνω κάτω. Απελευθερώνεται επιτέλους η πετρελαιοκίνηση ενώ ήδη η τεχνολογία έχει κάνει δυνατή την εμφάνιση κινητήρων πετρελαίου μικρού κυβισμού. Στην αντεπίθεση όμως έχουν περάσει και οι βενζινοκινητήρες...πραγματικός πονοκέφαλος λοιπόν σήμερα η επιλογή καυσίμου.
Ποια θα ήταν η δική σας επιλογή???
Φιλικά Γιώργος
Βενζίνη vs Πετρέλαιο vs Αέριο
- Georges
- Has thanked: 1135 times
- Been thanked: 1475 times
Βενζίνη vs Πετρέλαιο vs Αέριο
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!
* ΔΩΡΟ = ΔΩρητής ΡΟλογιών
- Georges
Re: Βενζίνη vs Πετρέλαιο vs Αέριο
Αν αγόραζα αυτοκίνητο σήμερα το παρακάτω μάλλον θα ήταν η επιλογή μου...
Uploaded with ImageShack.us
Θα κοίταζα τον TDI 1.6 GreenLine και πιθανόν την τετρακίνητη έκδοση...
Ο μεγάλος φόβος με το πετρέλαιο είναι η ποιότητα του καυσίμου και κατα συνέπεια η αντλία πετρελαίου, της οποίας το κόστος ξεκινάει από τετραψήφιο αριθμό.
Την βενζίνη την έχω απορρίψει. Σε αυτοκίνητα επιδόσεων ίσως να είναι μονόδρομος, αλλά στην καθημερινή ζωή είναι ασύμφορη.
Το αέριο είναι μια χαρά. Ήδη έχω στα χέρια μου ένα αυτοκίνητο μετατροπή σε LPG και ήδη έχω κάνει 80.000 χλμ με αυτό. Πρόβλημα κανένα!!!
Βασικό μειονέκτημα είναι η ρεζέρβα που περιορίζει αρκετά το χώρο αποσκευών (είμαι της παλιάς σχολής και κουβαλάω ΠΑΝΤΑ ρεζέρβα μαζί μου. Κανονική και όχι ανάγκης). Ακόμα ένα μειονέκτημα είναι οτι ελάχιστες είναι οι εταιρείες που σου παρέχουν αυτό το καύσιμο σαν εργοστασιακή μετατροπή.
Φιλικά Γιώργος
Uploaded with ImageShack.us
Θα κοίταζα τον TDI 1.6 GreenLine και πιθανόν την τετρακίνητη έκδοση...
Ο μεγάλος φόβος με το πετρέλαιο είναι η ποιότητα του καυσίμου και κατα συνέπεια η αντλία πετρελαίου, της οποίας το κόστος ξεκινάει από τετραψήφιο αριθμό.
Την βενζίνη την έχω απορρίψει. Σε αυτοκίνητα επιδόσεων ίσως να είναι μονόδρομος, αλλά στην καθημερινή ζωή είναι ασύμφορη.
Το αέριο είναι μια χαρά. Ήδη έχω στα χέρια μου ένα αυτοκίνητο μετατροπή σε LPG και ήδη έχω κάνει 80.000 χλμ με αυτό. Πρόβλημα κανένα!!!
Βασικό μειονέκτημα είναι η ρεζέρβα που περιορίζει αρκετά το χώρο αποσκευών (είμαι της παλιάς σχολής και κουβαλάω ΠΑΝΤΑ ρεζέρβα μαζί μου. Κανονική και όχι ανάγκης). Ακόμα ένα μειονέκτημα είναι οτι ελάχιστες είναι οι εταιρείες που σου παρέχουν αυτό το καύσιμο σαν εργοστασιακή μετατροπή.
Φιλικά Γιώργος
-
- Has thanked: 330 times
- Been thanked: 1027 times
Καλημερα.
Αν διαλεγα σημερα θα ηταν πετρελαιο.
Βασικα ειναι οι πιο αντοχης μηχανες.
Σταυρος
Αν διαλεγα σημερα θα ηταν πετρελαιο.
Βασικα ειναι οι πιο αντοχης μηχανες.
Σταυρος
- jimagic
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 9 times
- Επικοινωνία:
Re: Απ: Βενζίνη vs Πετρέλαιο vs Αέριο
Καλημέρα!
Αν επερνα σήμερα αυτοκίνητο, σίγουρα θα διάλεγα ένα υβριδικό!
Από την πρώτη τους εμφάνιση έχουν προοδεύσει παρά πολύ και πλέον μπορείς να έχεις καλές επιδόσεις και αρκετή οικονομία!
(άσε που δεν μπορούν να φορολογισουν τις μπαταρίες και το φρενάρισμα)!
Το αμάξι που θα επερνα θα ήταν το Honda CRZ!
via Taparalk 2
Αν επερνα σήμερα αυτοκίνητο, σίγουρα θα διάλεγα ένα υβριδικό!
Από την πρώτη τους εμφάνιση έχουν προοδεύσει παρά πολύ και πλέον μπορείς να έχεις καλές επιδόσεις και αρκετή οικονομία!
(άσε που δεν μπορούν να φορολογισουν τις μπαταρίες και το φρενάρισμα)!
Το αμάξι που θα επερνα θα ήταν το Honda CRZ!
via Taparalk 2
Δημήτρης___SV1OBJ
- Georges
Δημήτρη τα υβριδικά στην πόλη σίγουρα έχουν πλεονέκτημα. Στα ταξίδια όμως τι γίνεται? Πως πάνε από κατανάλωση εκεί?
Φιλικά Γιώργος
Φιλικά Γιώργος
- jimagic
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 9 times
- Επικοινωνία:
Κοίτα Γιώργο, δεν έχω ιδία πείρα με υβριδικό, αλλά πιστεύω ότι αν κινείσαι στα όρια των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή 130 -140 χλμ/ω,
δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ την κατανάλωση που υπόσχεται! Από την άλλη, κοιτάς που κινήσαι πιο πολύ και ανάλογα πράττεις!
Αν κάποιος κάνει 1 με 2 ταξίδια τον χρόνο και τα υπόλοιπα χλμ τα κάνει στην πόλη, είναι μονόδρομος το υβριδικό.
Αν τα περισσότερα γίνονται σε εθνική... εκεί θέλει κουβέντα το θέμα!
Τέλος, αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα 3, θα διάλεγα οικονομικό βενζινοκίνητο!
Γιατί;; Δεν ξέρω... το εμπιστεύομαι περισσότερο!
δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ την κατανάλωση που υπόσχεται! Από την άλλη, κοιτάς που κινήσαι πιο πολύ και ανάλογα πράττεις!
Αν κάποιος κάνει 1 με 2 ταξίδια τον χρόνο και τα υπόλοιπα χλμ τα κάνει στην πόλη, είναι μονόδρομος το υβριδικό.
Δημήτρης___SV1OBJ
- Georges
jimagic έγραψε:Κοίτα Γιώργο, δεν έχω ιδία πείρα με υβριδικό, αλλά πιστεύω ότι αν κινείσαι στα όρια των αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή 130 -140 χλμ/ω,
Δημήτρη πέρα από την κατανάλωση στα ταξίδια, στο υβριδικό νομίζω οτι υπάρχει κι ένα θέμα με το κόστος συντήρησης. Δεν ξέρω τι γίνεται με τι μπαταρίες και το κόστος αντικατάστασης.
Η προσωπική μου επιλογή ήταν πετρέλαιο γιατί στην πόλη κινούμαι ελάχιστα. Όλα τα χιλιόμετρα τα κάνω σε ταξίδια.
Φιλικά Γιώργος