Ωραίες απόψεις και συμφωνώ με αρκετές. Νομίζω ο Ηλίας κάλυψε το θέμα σφαιρικά με το πολύ αναλυτικό του ποστ. Νομίζω ότι η καθίζηση των φόρουμ οφείλεται κυρίως στην έλλειψη νέων αγορών. Όχι απαραίτητα ακριβών, απλά καινούργιων. Casio με 50€ αγοράζει κάποιος και ξαφνικά αρχίζουμε να ψάχνουμε τα Gshock, σκεφτόμαστε ποιο θα ταίριαζε στην καθηερινότητά μας και το φανταζόμαστε στον καρπό μας. Αν δε, κάνει και κάποιο αφιέρωμα με specs, ιστορία, ωραίες φωτογραφίες κλπ. παίρνει φωτιά το search του ebay, amazon, skroutz, creation κλπ. κλπ. Δε θα αναφερθώ καν σε βίνταζ κομμάτια που πραγματικά ανοίγουν συζητήσεις εβδομάδων.
Τώρα για τις γνώσεις κλπ. θα συμφωνήσω με τον argo, Θέλει φιλτράρισμα... Προσωπικά από τα φόρουμ παίρνω ερεθίσματα για να κάνω την έρευνά μου. Αν βρω ενδιαφέροντα πράγματα, κάνω αφιερώματα βάζοντας πάντα τις πηγές. Αυτό είναι που λατρεύω στα φόρουμ και δύσκολα θα βρω στα social. Την αυθεντική ματιά του μέλους. Που δε θα μου τη δώσει καμία διαφήμιση. Που θα "κράξει" την εταιρεία γιατί έχει χάλια μπρασελέ. Αυτά δε θα τα διαβάσεις στις στιλιζαρισμένες φωτογραφίες των social.
Τέλος, λατρεύω τις διαφωνίες. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι η Q&Q είναι σπουδαιότερη εταιρεία από την Timex ούτε θα με πείσει κανένας για το αντίθετο. Θα σεβαστώ όμως την άποψη του άλλου, θα κάνω την απαραίτητη καζούρα, θα ανέβουν και οι τόνοι και την επόμενη μέρα θα είμαστε πάλι αγαπημένοι και θα τα λέμε. Και μετά από 6 μήνες θα έχουμε αλλάξει άποψη και θα είμαστε στο "άλλο στρατόπεδο" (νομίζω ο Νικόλας "noel" είχε πει ότι τα γούστα και τα αντίστοιχα ποστ κάνουν reset κάθε δύο χρόνια το πολύ...)
Αυτά δε θα τα βρούμε σε κανένα "απρόσωπο" social. Απλά επειδή εδώ όλοι γνωριζόμαστε, θέλει κατανόηση και να σκεφτόμαστε όλοι ότι εδώ μέσα περισσότερα μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν. Αρκεί να μη μπλεκόμαστε με πολιτικά, θρησκευτικούς και αθλητικούς φανατισμούς (μιλάω για
άκρα για να μην παρεξηγηθώ...) που imho δεν έχουν θέση στα φόρουμ μας...